Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! A tapsból ítélve ezek szerint én is jól hallottam a nagy zajban, hogy Szabó Iván képviselõtársunk visszavonta az indítványát. Köszönöm szépen.

Tisztelt Országgyûlés! Múlt heti ülésünkön, illetve tegnapi ülésnapunkon több elõterjesztés általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásukra nem került sor. Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy az épített környezet alakításáról és védelmérõl szóló T/2599. számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 306 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodással a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a mûemlékvédelemrõl szóló T/3392. számú törvényjavaslatot is bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 303 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta. (Tabajdi Csaba jelzi, hogy a gépe nem mûködik.)

Kérem Tabajdi Csaba képviselõ úr gépét bekapcsolni.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a polgári szolgálatról szóló T/3524. számú törvényjavaslatot is bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 306 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodással a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

(17.50)

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy az államigazgatási eljárás általános szabályairól szóló 1957. évi IV. törvény módosításáról szóló T/3569. számú törvényjavaslatot is bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 308 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 3 tartózkodással a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! A tegnapi napon a közbeszerzésekrõl szóló 1995. évi XL. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitáját - módosító javaslat benyújtására figyelemmel - nem zártuk le. A módosító javaslatot idõközben benyújtották, ezért az általános vitát lezárom.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 313 igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az állam tulajdonában lévõ vállalkozói vagyon értékesítésérõl szóló 1995. évi XXXIX. törvény módosításáról szóló, az Országgyûlés 1996. december 17-ei ülésén elfogadott, de még ki nem hirdetett törvény záróvitája és zárószavazása. A törvényjavaslatot T/2505. számon - Bauer Tamás, Dornbach Alajos és Tardos Márton képviselõk, SZDSZ, önálló indítványa -, a bizottsági ajánlásokat pedig T/2505/38-42. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

A Házszabály 110. §-a (2) bekezdésének megfelelõen, ha a köztársasági elnök úr a kihirdetésre megküldött törvényt aláírása elõtt észrevételeinek közlésével megfontolás végett visszaküldi az Országgyûlésnek, a napirend tárgyalása során a Házszabály 107. § (2) és (4) bekezdéseit, tehát a záróvitára és a zárószavazásra vonatkozó házszabályi rendelkezéseket kell alkalmazni. Az elõbb említett házszabályi rendelkezés visszautal a 105. és a 106. §-okra, amelyek a részletes vita eljárási szabályait tartalmazzák

Mindezekre figyelemmel, tisztelt Országgyûlés, megkérdezem az ajánlásokat elõterjesztõ bizottságokat, úgymint az alkotmányügyi és a gazdasági bizottságot, kívánnak-e elõadót állítani. (Senki sem jelentkezik.) Sem az alkotmányügyi bizottság, sem a gazdasági bizottság nem kíván elõadót állítani.

Tisztelt Országgyûlés! Ezek után a záróvita két szakaszból áll. Felhívom figyelmüket, hogy kizárólag a módosító javaslatokhoz vagy a módosító javaslattal érintett részekhez lehet hozzászólni.

Elõször megnyitom a ki nem hirdetett törvény 8. §-ában a privatizációs törvény 38/A §-a (2) bekezdése módosítására irányuló rendelkezés vitáját. A második ajánlás 1. pontjában levõ indítvány az ÁPV Rt. számára biztosított határidõ meghosszabbítását kezdeményezi. Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki szólni. (Senki sem jelentkezik.) Nem.

A záróvita e szakaszát ezért lezárom.

Megnyitom a záróvita második egységét, az ajánlás 1. és a második ajánlás 2. pontjában lévõ indítványoknak megfelelõen. Ez az alternatíva a ki nem hirdetett törvény 11. §-ában a törvény 69/A §-a (5) bekezdése módosítását tartalmazza. Az alaprendelkezés kivételesen indokolt esetben a térítés nélküli vagyonátadás lehetõségét biztosítja a szövetkezeteknek fel nem osztható szövetkezeti tulajdonába. Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki szólni.

Megadom a szót Orosz Sándor képviselõ úrnak, MSZP.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage