Szakál Ferenc Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZAKÁL FERENC (KDNP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Nagyon röviden, miután már sokan hosszan beszéltek, én csak azt szeretném rögzíteni, hogy itt egy konkrét módosító indítványról folyik a vita, illetve a privatizációs törvény egy konkrét paragrafusának a módosításáról.

Másik oldalon rossz irányba megy a vita, mert olyan irányba vitték a vitát, hogy ki az, illetve úgy értelmezik, hogy aki ezt a javaslatot nem támogatja, az szövetkezetellenes vagy a szövetkezeti mozgalmat és szövetkezeti eszmét nem támogatja.

Azt hiszem, hogy aki esetleg véletlenül ismeri a Kereszténydemokrata Néppárt programját, tudja, hogy alapvetõ szempont, különösen a mezõgazdaságban, hogy a termelõk szövetkezeteit ki kell alakítani, támogatni kell. Tehát én azt hiszem, hogy egy módosító indítvány kapcsán nem a szövetkezet elveirõl vagy a szövetkezés eszméjérõl kell vitatkozni.

És hogy rövid legyek, megfogadva az elnök úr tanácsát is, azt szeretném csak rögzíteni, hogy a leghatározottabban visszautasítjuk, hogy amennyiben ezt a javaslatot nem támogatjuk, az szövetkezetellenesség lenne vagy a kisemberek nem támogatásáról lenne szó. Arról van szó, hogy pont a szövetkezeti mozgalom kibontakozását, azokat a célokat, amelyeket el kellene érni a magyar mezõgazdaságban, ez a javaslat így, ebben a formájában nem szolgálja, és a Kereszténydemokrata Néppárt képviselõi ezért utasítják el.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage