Orosz Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. OROSZ SÁNDOR (MSZP): Már csak a személyi érintettség okán is... Az elején elmondtam, hogy miért is nyújtottam be ezt a módosító indítványt, úgyhogy, Torgyán úr, illik odafigyelni a másikra, amikor az beszél, és akkor vélhetõleg nem hagyatkozik a saját, nem kellõen végiggondolt gondolataira.

Úgy gondolom, abban is téved képviselõtársam, miszerint itt kormánytagok közti osztogatásról bárhogy is szó lehetne. Szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy többek között én sem vagyok kormánytag, tehát amikor ezzel példálózott, akkor hatalmasat tévedett.

De ez persze a dolognak - ha úgy tetszik - a könnyedebbik fele. A nehezebbik fele azonban az, amit képviselõtársam úgy fogalmazott meg, hogy a ma Magyarországon mûködõ több mint hétezer szövetkezetet - amelyek be vannak jegyezve a magyar cégbíróságon - nem tekinti a magyar jogrend szerint legitim szervezeteknek. Máshogy nem tudom értelmezni azt a megjegyzést, amit e tekintetben Torgyán képviselõtársam tett.

Úgy gondolom tehát, hogy a vita - amely ilyenkor nyilván mindig heves - jobb, ha a parlament vitáira, semmint a vidéki tyúkperek zugügyvédeinek egymás közötti vitáira emlékeztet.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypárti oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage