Tímár György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TÍMÁR GYÖRGY (FKGP): Mélyen tisztelt Képviselõtársaim! Hazánk az alkotmányunk szerint demokratikus jogállam, ahol minden jogalany számára ugyanazok a lehetõségek és kötelezettségek vannak érvényben. Úgy gondolom, hogy alkotmánysértõ, tilos diszkrimináció volna, ha bármelyik jogalany számára több jogot, több lehetõséget biztosítanánk, mint a többinek. Hivatkozom az Alkotmánybíróság számtalan, ebben a tárgyban deklarált határozatára. Hivatkozom a magyar alkotmányra, amelynek a paragrafusait azért nem hívom fel egymástól függetlenül, mert hiszen tanult képviselõtársaim már megtették.

Ezzel szemben szeretnék rámutatni az Alkotmánybíróság néhány határozatára. Mind 1990-esek: 19., 20., 21., 119. Ezek tartalma önmagukért beszél. Abban az esetben, ha ez a törvénymódosítás elfogadást nyerne, elképzelhetetlen jogállami körülmények között, hogy az Alkotmánybíróság ne állapítaná meg vele szemben a súlyos diszkriminatív alkotmánysértést.

Abban az esetben, ha úgy gondolják, hogy ezzel az állam kezében lévõ jelenlegi tulajdonnal nem tudnak mit kezdeni, fel kell hogy merüljön az eredeti hibátlan tulajdonosok kezére való juttatás. Azonkívül... (A mással beszélgetõ Morvai Ferenc felé fordulva:) Megkérem Morvai képviselõtársamat, legyen szíves, ne zavarjon!

Azonkívül egy dologra szeretnék befejezésül rámutatni. Én a magam részérõl ezt a törvénymódosító javaslatot egy olyan legalitás, törvényesség látszatát mímelõ tocsikolásnak tekintem, amelytõl egyébként az igen tisztelt Ház és a büntetõ szervek korábbiakban elhatárolták magukat. Én tiltakozom ez ellen a módszer ellen, hogy akár így, akár más módon az állam, a köz, a mindannyiunk vagyonát aránytalanul, etikátlanul, törvényes és reális ellenérték nélkül bárki megkaphassa.

Köszönöm. (Közbeszólás az FKGP padsoraiból: Úgy van! - Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage