Lotz Károly Tartalom Elõzõ Következõ

DR. LOTZ KÁROLY közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Úr! Azt hiszem, valamennyire jó hírt tudok mondani, hiszen nem egészen így áll a helyzet. Amellett, hogy az országos területfejlesztési koncepció kidolgozás alatt áll, aminek szorosan vett része a Duna-Tisza közi homokhátság vízpótlása, ugyanakkor a kormány döntött októberben a homokhátság legfontosabb kérdéseiben.

(16.10)

Ilyen mindenekelõtt az úgynevezett monitoring rendszer kialakítása. A monitoring rendszer azért szükséges, hiszen itt egy 52 milliárd forintos beruházásról van szó, amelyhez még egy, mintegy 50 milliárdnyi saját fejlesztés tartozik, tehát összességében egy 100 milliárdos tételrõl van szó - ehhez egy monitoring rendszer kell -, és döntött az ez évi beruházások kérdésérõl.

Amit említett Lezsák képviselõ úr, hogy nem szerepel: örömmel jelenthetem, hogy szerepel a '97. évi költségvetésben, tudom, hogy abban a szerény mértékben, ahogy az ország helyzete jelenleg ezt biztosíthatja, de az elõkészítésre 320 millió forintos beruházás valósul meg. Ennek mûszaki tartalmát egyeztettük az érintett önkormányzatokkal és a Kiskunsági Nemzeti Park igazgatóságával. Itt tartom a kezemben Balogh László megyei elnök úr levelét, amelyben különösen köszöni az alapos szakmai elõkészítést, amiben ez részesült. Úgyhogy azt hiszem, hogy ez jó irányba megy.

A cselekvési programot elfogadta a parlament, az országgyûlési határozat alapján múlt év decemberében az illetékes parlamenti bizottság elé terjesztettük, tehát így értendõ az elfogadás. A környezetvédelmi bizottság állást fog foglalni; itt van elõttem a környezetvédelmi bizottság elsõ félévi programja - rövidesen tárgyalni fogja -, ami ezt tartalmazza. Ez után, ennek alapján születhet meg (Az elnök csengõje megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.) az az országgyûlési határozati javaslat, amely után beépülhet mindez a térségfejlesztési programokba.

Tehát kézben van tartva, és valamennyi ön által (Az elnök csengõje megkocogtatásával ismét jelzi a felszólalási idõ leteltét.) felsorolt minisztérium fontos kérdésnek tekinti. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage