Vastagh Pál Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VASTAGH PÁL igazságügy-miniszter: Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! Frakcióvezetõ úr, szeretném önt biztosítani, hogy a kormányzatnak nem állt szándékában és most sem áll, hogy a Néppárt szakmai és politikai teljesítményét ne ismerje el. Egyszerûen arról van szó, hogy más koncepcionális alapról kiindulva tervezi a kormány a büntetõ törvénykönyv módosítását. És ha önöknek lehet szakmai igaza, akkor kérem, fogadják el, hogy a kormánynak is lehet szakmai igaza. És a legnagyobb készséget mutattuk az együttmûködésben, hiszen a javaslatban felhasználtuk az önök javaslatának megközelítõleg hat lényeges elemét.

Azt hiszem, hogy nem áll meg az a feltételezés sem, amit a Fidesz javaslatai kapcsán hallottunk öntõl, Szájer képviselõ úr, hiszen az õsz folyamán az önök javaslatára módosult az a törvény, amely a veszélyes kutyák tartására vonatkozott, és Deutsch képviselõ úr indítványát is támogatta a kormány, hogy a privatizációs törvény módosítására kerüljön sor. Tehát a kép meglehetõsen árnyalatlan és differenciálatlan.

Valóban nekem is az a véleményem, hogy a tekintélyveszteség nem elsõsorban ezeknek a szakmailag eltérõ véleményeknek a összeütközésébõl származik, hanem a személyeskedõ hangból és a különbözõ gátlástalan támadásokból. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage