Demeter Ervin Tartalom Elõzõ Következõ

DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Elég sûrûn, a parlament elõtt felvetõdött problémáknál mindig rövid, lakonikus válasz érkezik, hogy mibõl lehetne megoldani, nincs rá anyagi fedezet. Úgy gondolom, a képviselõtársam által felvetett probléma nem elsõdlegesen anyagi kérdés, talán enélkül is el lehetne érni valami eredményt, és talán többen érdekeltek, hisz nem kizárólag kormányzati feladatokról van szó - bár az adóhivatal kormányzati hatáskörbe tartozik, de a társadalombiztosítás már nem és az önkormányzatok szintén nem.

Úgy gondolom, hogy a XX. század végén, a XXI. század küszöbén talán jobban kezelhetõk ezek a problémák, hogyha azokkal a számítástechnikai eszközökkel kezelik õket, amelyek erre megfelelõ lehetõséget nyújtanak. Én ezúttal ragadnám meg az alkalmat, hogy felhasználjam, és a figyelmüket felhívjam arra a Nemzeti Informatikai Programra, amely már régóta a Ház elé kerülne - ez a gazdasági bizottság egyik indítványa, és mind a mai napig nem került megtárgyalásra -, mert ha ezeket az adatokat is egy integrált rendszer keretében, megfelelõen lehetne kezelni, akkor nagyon sok idõt lehetne megtakarítani azoknak a kis- és közepes vállalkozásoknak, amelyek energiájukat valóban inkább jobban szeretnék a munkára fordítani, és nem rendelkeznek olyan sok alkalmazottal, akik a sorban állásokat számukra meg tudják könnyíteni.

Ezért - összefoglalva - szeretném felhívni a Ház tisztelt figyelmét, hogy a Nemzeti Informatikai Program a parlament tárgysorozatában van, és arra vár, hogy megtárgyaljuk. Én kérem, aki teheti, segítse, hogy ez minél elõbb napirendre kerüljön. Köszönöm. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage