Sándorffy Ottó Tartalom Elõzõ Következõ

SÁNDORFFY OTTÓ (FKGP): Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Képviselõtársaim! Köszönöm a szót, elnök úr.

A rendszerváltás nem hozta meg a kiszolgáltatott társadalmi rétegek létbiztonságát, hanem épp ellenkezõleg: tovább rontotta azt. A kisemberek, a munkavállalók, a magángazdálkodók, a bérbõl és fizetésbõl élõk megélhetési, szociális és jogbiztonsága még a egypárti diktatúrához képest is jelentõsen romlott. Nem hiszem, hogy ennek így kellett volna történni. Nem hiszem, hogy egy átalakulási folyamat természetes velejárójának kellene ezt az állapotot tekintenünk.

Azt hiszem, egyszer végre már szembe kellene nézni önmagunkkal nekünk, törvényalkotóknak, mert az elsõ számú felelõsök mi vagyunk. Én magam azt mondtam, egyháromszáznyolcvanhatod részben felelõs vagyok az ország állapotáért, még akkor is, ha ellenzéki politikusként vajmi kevés esélyem van arra, hogy az én és a Kisgazdapárt javaslatait törvényi erõre emeltessem.

(17.20)

Ám amit megtehetek, azt meg kell tennem. Ezen indokok alapján nyújtottam be az Országgyûlés elé a munka törvénykönyvét jobbítani kívánó törvényjavaslatomat.

Tisztelt Képviselõtársaim! Nem kívánok a napi hírekben megjelenõ esetekkel elõhozakodni javaslatom idõszerûségének megindoklásaként (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi, hogy letelt az idõkeret.), de ha elolvassák... Úgy látszik, három fagombról (Sic!) beszéltem; a szakszervezetekrõl (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi, hogy letelt az idõkeret.) és azok létbiztonságáról beszéltem. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki képviselõk padsoraiban. - Dr. Torgyán József jelentkezik: A végén ügyrendi!)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage