Pozsgai Balázs Tartalom Elõzõ Következõ

POZSGAI BALÁZS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! Reagálásomat arra irányítom, hogy Demeter képviselõtársam kétszer is említést tett arról, hogy itt a kormányzó pártok a cím- és céltámogatási rendszernek valamiféle elsorvasztására törekedtek volna.

Sajnálom, hogy képviselõtársam csak részben volt tagja az önkormányzati és rendészeti bizottságnak az elmúlt években, és nem tudta azt a vitaidõszakot velünk együtt eltölteni, ami épp ennek a cím- és céltámogatási rendszernek a mai kialakítását indítványozta, mégpedig annak érdekében, hogy ne lehetetlenüljön el a cím- és céltámogatási rendszer oly módon, hogy számításai szerint 1997-re gyakorlatilag már új támogatható célokat nem tudtunk volna indítani azért, mert az ígérvényes rendszer mûködése miatt gyakorlatilag a beruházások olyan volta valósult volna meg, hogy nem lett volna pénzeszköz arra, hogy új beruházást is lehetett volna indítani.

Ami viszont célunk a mai napig is, hogy az önkormányzatokat olyan megfontolt beruházásokban támogassuk, amelyek átgondoltak, amelyek pénzügyileg kivitelezhetõk. Nagyon sok problémát tapasztalhattunk éppen a cím- és céltámogatási rendszerbõl adódóan olyan téren, hogy sok helyütt, sok önkormányzatnál a túlzott beruházásaik miatt fellépõ pénzügyi problémáik jelentenek alapvetõ gondokat.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage