Keller László Tartalom Elõzõ Következõ

KELLER LÁSZLÓ népjóléti minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Ház! A kormány egyetért a Béki Gabriella és dr. Szigeti György képviselõk által benyújtott törvényjavaslattal.

Úgy, ahogy azt képviselõ úr jelezte, egészen az 1997. évi költségvetési törvény elfogadásáig minden, jövedelemtõl függõ, gyermekneveléshez kapcsolódó támogatás esetén a jogosultságot meghatározó jövedelemkorlát azonos mértékû volt. Jó irányba mozdult el képviselõi módosító indítványokkal ez a jövedelemkorlát 1996 végén, hiszen a családi pótlék esetén 19 500 forintról 23 000 forintra emelkedett a jövedelmi korlát. Sajnos a körültekintõ módosítás hiánya miatt - és nyilván a kormány figyelmetlensége miatt is - a gyermekgondozási segélyre vonatkozó jövedelemkorlát megkülönböztetetté vált, ami természetszerûleg nem lehetett senkinek a szándéka.

Szerencsére eddig kár ebbõl a módosító javaslatból nem származott, és köszönet képviselõtársainknak a figyelmességükért, azért, hogy most a törvényjavaslatot beterjesztették a Ház elé, és ezzel lehetõvé teszik azt - és remélem, hogy a Ház is a holnapi nap során elfogadja a benyújtott törvényjavaslatot -, hogy így május 1-jétõl ugyanaz a jövedelmi korlát érvényesüljön minden, gyermekneveléshez kapcsolódó támogatás esetén.

A kormány tehát, még egyszer mondom, támogatja a törvényjavaslatot. Köszönöm figyelmüket. (Szórványos taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage