Gyõriványi Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GYÕRIVÁNYI SÁNDOR (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Mélyen tisztelt Országgyûlés! Minden jól szervezett államban gondoskodnak arról, hogy az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok gond nélkül végezzék rendkívül felelõs munkájukat, amely nem egészen úgy néz ki, mint a futószalag mellett a teljesítménybérezés formái, mert hisz van, amikor ott kell maradni, külön kell dolgozni, rendkívül sokat, máskor esetleg kevesebben jelennek meg az egészségügyiek esetében a rendeléseken. Tehát ezt a területet nem lehet olyan bérezési rendszerrel, teljesítménybérezéssel kifejezni, ahogy ezt más területen talán megvalósíthatnánk.

Meg kell mondanunk, hogy ez a hároméves program, amely az egészségügyi dolgozók bérezését jelentené, messze elmarad attól, amit az infláció produkált, s ez kényszerítette arra az egészségügyi dolgozókat is, hogy a paraszolvenciát a fizetésükbe beszámítsák, és úgy gondolják, hogy az is megilleti õket, és esetleg azokra a betegekre mosolyogjanak, akik ezt a fizetéskiegészítést - mert ez fizetéskiegészítés - biztosítani tudnák.

Tudjuk azt, hogy az egészségügyi dolgozók nem mindegyike rendelkezik paraszolvenciával, nem mindegyike jut külön jövedelemhez. (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi, hogy letelt az idõkeret.) Mi úgy gondoljuk, hogy ezt a rendezést teljesebben kellene elvégezni. (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi, hogy letelt az idõkeret.) A Kisgazdapárt ezt szeretné. Köszönöm. (Taps az ellenzéki képviselõk padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage