Iványi Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

IVÁNYI TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Szabolcs-Szatmár-Bereg megye sok települése számára az egyik legégetõbb problémát a telefonvonalak hiánya jelenti. Az elmúlt idõszakban a Matáv jelentõs hálózatbõvítést hajtott végre az érintett települések nem kis örömére, azonban ez az öröm sajnálatosan nem teljesen felhõtlen.

Arról van szó, hogy több településen a hálózatbõvítés RLL-rendszerû vezeték nélküli készülékek kihelyezésével történt. Itt meg kell jegyezni, hogy az ilyen készülékek felszerelése az elõfizetõk számára ugyanannyiba kerül, mint a vezetékes telefonvonalak telepítése.

Több probléma vetõdik fel a vezeték nélküli telefonokkal kapcsolatban. Az egyik ilyen probléma, hogy a vonal minõsége enyhén szólva is hagy kívánnivalókat maga után, igen gyakori a mellékapcsolás és az, hogy a kapcsolatteremtés csak többszöri próbálkozás után sikerül.

(14.10)

Egy másik - talán kisebb - probléma az, hogy többletkiadás jelentkezik a készülékek áramfogyasztása miatt, ami nem jelentõs, de kétségtelenül többletterhet, néhány száz forintos áramszámlatöbbletet jelent az ilyen telefonkészüléket használók számára.

A legnagyobb gond talán az, hogy az elõfizetõk nem kapják meg a gyári tartozéknak számító akkumulátorokat, és így az áramszünet esetén még segélykérésre sincs lehetõség. Akkumulátorokat jelenleg saját költségre sem lehet beszerezni, arról pedig szó sincs, hogy a Matávnak szándékában állna ezt a hiányt utólag térítésmentesen pótolni.

Kérdezem a miniszter urat: jogosnak tartja-e az érintettek azon felvetését, hogy azonos összeg befizetése esetén hasonló körû és minõségû szolgáltatást érdemelnének, mint szerencsésebb honfitársaik? Várom miniszter úr válaszát. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage