Kis Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KIS ZOLTÁN földmûvelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Nagyon nehéz helyzetben vagyok, mert lehet, hogy akusztika volt rossz, és ezért nem értettem minden szót. (Derültség a kormánypártok padsoraiban.) Az a fölvezetés az ötven a csirkével eléggé ismeretlen volt számomra, hogy milyen elszámolásra tetszik gondolni, Berregi képviselõ úr. Mert ötven csirke a törvényben így, ilyen formában nincsen. (Derültség a kormánypártok padsoraiban.)

(14.20)

Kétségtelen, hogy van olyan könnyítés - valószínû, arra tetszett gondolni -, hogy a személyes fogyasztásban 50 ezer forintig kedvezmény illeti meg azt a termelõt, aki erre vonatkozóan a költségeit az állammal szemben el kívánja számolni.

Tehát egy négytagú család pluszban 200 ezer forintnyi terméknek megfelelõ költséget vonhat le az adóalapjából - valószínûleg erre tetszett gondolni, de errõl már korábban is beszélgettünk. Ezeket az eljárási szabályokat nyilván egyszerûsíteni kell, ennek szellemében történt meg ez a törvénymódosítási kezdeményezés, ami már nem az ötven csirkérõl beszél, hanem egyszerûen csak azt mondja, hogy a saját fogyasztásra jutó kedvezményt a termelõ érvényesítheti az állammal szemben; hogy ezt hogy csinálja meg, döntse el õ maga, (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.) hogy melyik az õ számára kedvezõbb megoldási lehetõség. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage