Balsay István Tartalom Elõzõ Következõ

BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Asszony! A Világgazdaság címû lap közölte, hogy ma tárgyalnak az országos területfejlesztési koncepcióról. A fõcímben pedig: "Elkészült az MSZP lobbytérképe".

Egyes nyilatkozók szerint a lista elkészítésének célja az MSZP-n belüli lobbyzás mederben tartása volt - nyilatkozta Fritz Péter képviselõ úr, az MSZP vállalkozói tagozatának ügyvivõje. Nincs összeférhetetlenségi és lobbytörvény - mondta õ, aki az összeférhetetlenséggel kapcsolatosan exponálta magát -, szükség van viszont a képviselõk által felkarolt ügyek rendszerezésére - tette hozzá.

Tisztelt Ház! Baja miniszter úr ezen a találkozón a lobbytérkép kapcsán elmondta, a képviselõk törekvéseit integrálni kell az országos koncepcióba.

(14.30)

Tisztelt Államtitkár Asszony! Amikor a területfejlesztésrõl és - rendezésrõl szóló törvény kapcsán elmondtam, hogy fennáll annak a lehetõsége, hogy ez a törvény lobbytörvénnyé válik, élénk tiltakozást váltott ki az elõterjesztõk körében.

Az elsõ alkalommal a felosztás koncepció nélkül és a területfejlesztési tanácsok célmeghatározása nélkül történt meg. A második alkalommal arról beszéltünk és vitatkoztunk a tisztelt Ház falai között, hogy a területfejlesztési támogatások és a decentralizáció elveirõl, a kedvezményezett területek besorolásának feltételrendszerérõl nem törvényben, hanem országgyûlési határozatban fog majd átfogó irányelveket meghatározni.

Tisztelettel kérdezem államtitkár asszonyt, itt az ország építése folyik-e, vagy egyfajta pártépítés, amikor a párthoz közel álló vállalkozók és a párt parlamenti képviselõi határozzák meg, hogy milyen fejlesztési tételek élvezzenek elõnyt ebben az országban. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage