Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja az ajánlás 27. pontjában és a kiegészítõ ajánlás 16. pontjában lévõ javaslat elfogadását. A szavazásra feltett módosító javaslatsor minden elemét támogatja a kormány. Megkérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a támogatott módosító javaslatsort. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm szépen. Az Országgyûlés a módosító javaslatokat 223 igen szavazattal, 25 nem szavazattal, 31 tartózkodás mellett elfogadta.

Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítõ ajánlás sorrendjében, amelyeket a kormány nem támogatott, illetõleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.

A 13. pontban Géczi József Alajos és Fritz Péter a törvényjavaslat 11. §-ában a törvény 20. § (4) bekezdésének módosítását kezdeményezik. Az alaprendelkezés azt határozza meg, hogy mely esetben nem kell bányajáradékot fizetni. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Az Országgyûlés 56 igen szavazattal, 191 nem szavazattal, 33 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 16. pontban Hoffmann Attila a törvényjavaslat 11. §-ában a törvény 20. §-ának új bekezdéssel történõ kiegészítésével az ásványi nyersanyagalapra vonatkozó javaslatát terjeszti elõ. A gazdasági bizottság támogatja, a költségvetési bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Az Országgyûlés a módosító javaslatot 199 igen szavazattal, 43 nem szavazattal, 40 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal végére értünk. Megkérdezem, hogy van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl kellett volna, de nem szavazott az Országgyûlés. Ilyen jelzés nem érkezett. Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a személyi javaslatok megtárgyalása. A frakcióvezetõk ajánlása alapján a Házszabály 23. § e) pontjának megfelelõen a házbizottság személyi javaslatot terjeszt elõ H/3944. számon. A házbizottság az emberi jogi bizottságba Aszódi Ilona Katalin helyett Mezõ István képviselõ urat, a mezõgazdasági bizottságba dr. Szántó Mihály helyett dr. Lakos László képviselõ urat, a környezetvédelmi bizottságba Hajdu László helyett dr. Szántó Mihály képviselõ urat, az európai integrációs ügyek bizottságába Kósáné dr. Kovács Magda és Pusztai Csaba helyett dr. Haller Zoltán és Hegyi Gyula képviselõ urakat, a nemzetbiztonsági bizottságba Márfai Péter helyett Földesi Zoltán képviselõ urat javasolja.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a személyi javaslatokkal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm szépen. Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 277 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül a személyi javaslatokat elfogadta.

Engedjék meg, hogy az Országgyûlés és a magam nevében a megválasztott bizottsági tagoknak új munkakörükben sikeres munkát kívánjak. (Nagy taps.) Most két perc szünetet rendelek el.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a közbeszerzésekrõl szóló, 1995. évi XL. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/3210. számon, a gazdasági bizottság ajánlását pedig T/3210/3. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megkérdezem dr. Tardos Mártont, a gazdasági bizottság elnökét, hogy kívánja-e az ajánlást szóban kiegészíteni. (Dr. Tardos Márton tagadóan int.) Nem kívánja. Tisztelt Országgyûlés! Miután a törvényjavaslathoz csak egyetlen módosító javaslat érkezett, a részletes vita csak ennek megnyitásából áll.

Megkérdezem, hogy kíván-e szólni valaki a vitában. (Senki sem jelentkezik.) Nem kíván, ezért a részletes vitát lezárom.

Deutsch Tamás képviselõ úr jelezte, hogy majd a késõbbiekben kíván válaszolni a vitában elhangzottakra.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatról jövõ heti ülésünkön határoz az Országgyûlés.

Most soron következik az államigazgatási eljárás általános szabályairól szóló, 1957. évi IV. törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést 3569. számon, a bizottságok együttes ajánlását T/3569/15. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megkérdezem a hatáskörrel rendelkezõ önkormányzati és alkotmányügyi bizottságot, hogy kívánják-e ajánlásukat szóban kiegészíteni. (Nincs jelzés.) Nem kívánják. Tisztelt Országgyûlés! A mai részletes vita szakaszolására, a módosító javaslatok közti összefüggéseket figyelembe véve terjesztem elõ javaslatomat. Felkérem Szili Sándor jegyzõ képviselõ urat, hogy ismertesse az egyes vitaegységeket.

(18.50)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage