Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! A megbízható jövõrõl nyilatkozó Nagy Frigyes miniszter úr, úgy látszik, nem olvasta annak a kormánynak a programját, amelynek tagja, és amelyet 1994. július 8-án adott ki a Horn-kormány. Ennek 2. oldalán azt írják, hogy a Magyar Köztársaság kormánya társadalmi békére törekszik, a válságból való kilábalás érdekében társadalmi-gazdasági megállapodást kíván kötni a munkavállalók és munkaadók érdekképviseleteivel; mindehhez folyamatos párbeszédet folytat, és megegyezésre törekszik.

(15.10)

Ezzel a nyilatkozattal és kormányprogrammal szemben sem a miniszterelnök úr nem ment el a mezõgazdasági kistermelõk által kezdeményezett tiltakozó akcióhoz, sem nem ment el ön, igen tisztelt miniszter úr, hanem ehelyett inkább Párizsba utazott. Nem ment el a pénzügyminiszter sem, ön pedig szombaton olyan hangnemben nyilatkozott a tévéhíradóban, hogy én már attól tartottam, hogy az érveit - amelyeket kívánságlistával igyekezett pótolni - esetleg ökölveréssel, asztalveréssel fogja majd érvényre juttatni.

Úgy gondolom, hogy ilyen módon nem lehet szót érteni az agrárdemonstrálókkal, de nem lehet azzal a politikával sem, amelyet a kormányprogram 36. oldalán úgy jelöltek meg, hogy intézkedéseket hoznak a gabonafelvásárlás és exportértékesítés elõmozdítására. Ugyanakkor (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.) volt gabonamizéria, volt kukoricamizéria... (Dr. Szabó Zoltán: Torgyán-mizéria! - Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.) Befejezem, elnök úr. A mai napig nincs program! (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage