Petõ Iván Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PETÕ IVÁN (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Torgyán képviselõ úr felszólalása engem személyesen nem tud érinteni. (Derültség a kormánypártok padsoraiban.) Az ilyen színvonalú felszólalások, azt hiszem, nem vehetõek komolyan: frakcióvezetõként kértem szót.

Egyértelmûvé szerettem volna tenni azt, hogy természetesen Torgyán József - hála Istennek - nem azonos a magyar néppel. Ha én Torgyán Józsefet kritizálom, esetleg a Kisgazdapárt politikáját kritizálom, az nem a magyar nép ócsárlása. Ellenben azt érdemes itt napirend elõtt is elmondani, hogy azt az álláspontomat fejtettem ki és ismétlem meg, hogy a Kisgazdapárt vezetõje nem a megoldását kereste a hét végi nyilatkozataiban és a múlt heti tevékenységében a mezõgazdasági problémáknak, hanem a felfordulás pártfogójaként olyan (Közbeszólások a kormánypártok padsoraiból: Így van, így van!) nyilatkozatokat tett, ami a kedélyek izgatására alkalmas. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Torgyán képviselõ úr benyújtott a parlamenthez egy költségvetést módosító indítványt, amit kezdõ képviselõ korában is mindenki tudott, hogy alkalmatlan a tárgyalásra: 60 milliárd forintot kíván a mezõgazdasági kiadásokra fordítani anélkül, hogy megjelölné, a magyar nép melyik részétõl kívánja a 60 milliárdot elvonni. Így mindannyian tudnánk népszerû dolgokat mondani: a tollunk mindent elbír, egy költségvetésben 60 milliárd forintot nem lehet elõvenni bárhonnan.

Másrészt azt is érdemes elmondani, hogy Torgyán képviselõ úr nem ismeri a magyar mezõgazdaság problémáját; nem ismeri azt a problémát, hogy nemcsak a pénz mennyisége számít a mezõgazdasági támogatásnál; legalább annyira számít az, hogy milyen módon, hova jut ez a pénz. Itt a fõ probléma az, hogy a mezõgazdasági támogatások nem oda jutnak, ahova jutniuk kellene. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage