Pokorni Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

POKORNI ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az igazsághoz hozzátartozik, hogy örömmel hallgattam volna Kuncze Gábor belügyminiszter úr válaszát vagy észrevételét a napirend elõtt Isépy Tamás képviselõtársunk hozzászólásával kapcsolatban. Hiszen errõl a kérdésrõl talán nem lehet elmondani azt, amit a másik elhíresült üggyel, a robbantásokkal kapcsolatban a frissen kinevezett budapesti fõkapitány, Berta Attila mondott, mely szerint a robbantások - ahogy õ fogalmazott - a társadalmi átalakulás szükségszerû velejárói. Nem kellene ezt sem szükségszerûnek, sem kikerülhetetlen velejárónak tekinteni - sem a robbantást, sem pedig a gépkocsik lopását.

Az a tény, hogy ma Magyarországon már gyakorlatilag német tulajdonú biztosítótársaságok nem kötnek szerzõdést gépkocsikra, az egy igen szomorú fejlemény. Az ország egy nemkívánatos szélrecsúszását, perifériára sodródását jelzi a közbiztonság tekintetében mindenképpen. Igen sürgõs és hathatós közbelépésre van szükség, körülbelül azokra a pontokra, amelyeket Isépy Tamás képviselõtársunk az elõbb felvázolt.

Örömmel hallanánk - akár most, akár a késõbbiekben - egy részletes beszámolót ezzel kapcsolatban. Mi az, amit a Belügyminisztérium ez ügyben eddig tett vagy a hátralévõ rövid idõben tenni kíván? Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage