Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselõtársaim! Úgy gondolom, hogy az elképesztõ nagyságrendre rúgó gépkocsilopások megakadályozásának bármiféle indítványa megér annyit, hogy a Ház elgondolkodjon a megoldáson. Különösképpen úgy illenék, hogy tegye ezt a belügyminiszter úr.

Ellentétben Pokorni képviselõtársammal, megvédeném a belügyminiszter urat, hogy õ nem szólt ebben az ügyben. Nyilvánvalóan a lemondásán gondolkodik, mert korábban jelezte, hogyha robbantások és a nyílt utcán való lövöldözéses gyilkosságok tovább folytatódnak, akkor nem habozik tovább, hanem lemond. Most az éjjel ezek elõfordultak, így nyilván ez köti le a figyelmét.

Visszatérve a gépkocsilopásokra, a Független Kisgazdapárt mindenekelõtt arra hívja fel a figyelmet, hogy a rendõrség, a titkosszolgálat és honvédség eszközeinek egybehangolásával rendkívüli módon elõre lehetne jutni a gépkocsival kapcsolatos bûncselekmények felderítésében, megakadályozásában. További módszert jelenthetne az, ha a rendõrség nyomban elindulna a felderítésre a bejelentések kapcsán. Sajnálatos módon a jelenlegi gyakorlat szerint addig várakoztatják a sértetteket, amíg nemegyszer már az országot is elhagyhatta a tolvaj a gépkocsival.

Végül engedjék meg, hogy én is felhívjam a figyelmüket a büntetõ kódexre. Arra lenne szükség, hogy a maffiózóbûnözéssel (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.) szemben hatékonyabb büntetõeszközök álljanak a rendelkezésünkre. Ez utóbbival kapcsolatban hatékonyabb büntetõ törvénykönyvre lenne szükség. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage