Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Igen Tisztelt Képviselõtársaim! Én pedig annak örülök, hogy Pál László képviselõ úr után szólhatok - mint ahogy õ örült annak, hogy Lányi Zsolt képviselõ úr után szólhatott -, ugyanis Pál László képviselõ úr azt mondotta, hogy a készpénzes fizetést nem lehetett kiváltani cserekereskedelemre, mert a másik fél csak készpénzes fizetést fogadott el az olajügyletekben.

Varga József képviselõtársunk ugyanakkor azt mondta: õk arra törekedtek, hogy ilyen cserekereskedelem-üzleteket kössenek; sajnálatos módon ez a törekvésük nem sikerült, ezért kellett készpénzben fizetniük. Akkor engedjék meg, hogy megkérdezzem: miért kellett létrehozni a HFT-t Patkó András és Dunai András részvételével; a Panrusgáz Rt.-t; az Agroil Rt.-t; az Agrolízing Rt.-t; miért kellett Hujber Ottónak, az MSZP vállalkozási csoportja vezetõjének beszállnia ezekbe az ügyletekbe; miért kellett Máté Lászlónak és minisztergyerekeknek beszállniuk ezekbe az ügyletekbe? Én úgy gondolom, önmagában azok a tények, hogy ennyi miniszter és minisztergyerek és az MSZP kiemelkedõ személyiségei szálltak be ezekbe az ügyletekbe, valamiféle magyarázatra szorulnak; mert hiszen olyan cél érdekében jöttek létre ezek a részvénytársaságok, amelyek törvényi rendelkezés folytán nem teljesülhettek, mert az orosz fél kizárta az olajra kötött cserekereskedelmet.

Egyértelmû tehát, hogy itt mögöttes szándék van, és egy vizsgálóbizottsági jelentés esetében a mögöttes szándékot is vizsgálni kell. Köszönöm a türelmüket. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage