Lányi Zsolt Tartalom Elõzõ Következõ

LÁNYI ZSOLT (FKGP): Elnök Úr! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! - ha még vannak hölgyek; vannak hál' istennek. Tehát csak annyit szeretnék mondani, hogy legyünk õszinték egymáshoz így estefele: nem kell olyan gúnyosan viselkedni, mert ebbõl a jegyzõkönyvbõl, amibõl Homoki János körülbelül a fele elmondott beszédét szó szerint idézte, Soós Károly Attila képviselõtársam is idézett olyat, ami nem egészen egyértelmû. Egyszerû szóval: ezek a túlzottan nagy MSZP-s vállalkozások, különféle társulatok, amelyek mind ellentételezést akartak elérni, azért elég gusztustalanok.

Hölgyeim, Uraim! Gondoljunk bele, hogy akik ebben részt vettek, azok mind vezetõ MSZP-elithez tartozó képviselõk voltak. Tehát nem kell olyan nagyon gúnyosnak lenni, nem kell olyan nagyon kinevetni azt a Kisgazdapártot, amelyik jóformán az egész jegyzõkönyvbõl és vizsgálati anyagból idézett.

Vitatkozhatunk azon, hogy a barter és az ellenszolgáltatás közt mi a különbség, azt lehet, és lehet, hogy közgazdaságilag már egy közgazdasági technikumban ezek nem keverhetõk össze, de nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy nagyon sok vállalat alakult hirtelenjében azért, hogy ellentételezést hajtson végre. Nem sikerült, csõdöt mondtak, de azért nem fizettek rá - itt errõl van szó. Elismerte a vizsgálat is, hogy nagyon sok joghézag volt, nagyon sok olyan probléma volt, ami, ha nagyon finoman akarom kifejezni, gusztustalan volt. A sok joghézag következtében nem kell nagyon büszkélkedni ezzel az üggyel a tisztelt MSZP-képviselõknek.

Visszautasítom azt, hogy ennek a szakmai részét domborítsák ki, mert itt nem az a lényeges. Az erkölcsi része a lényeges. Arra figyel oda a közvélemény, hogy itt valami nem stimmelt, ezt a jelentés is igazolta. Ez a lényege, és ezt akartam önöknek elmondani. Köszönöm szépen.

(Az elnöki széket dr. Kóródi Mária, az Országgyûlés alelnöke

foglalja el.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage