Szabó Lajos Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS (MSZP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Államtitkár Úr! Mindnyájan jól tudjuk, hogy a Budapest elkerülése céljából évek óta épülõ és még a jövõben is építendõ elkerülõ körgyûrû, az M0 számos vitát váltott ki, vita tárgya ma is, és lesz is, míg el nem készül, és talán azt követõen is. Nincs ez másként kerületemben, a XVI. kerületben sem, s akkor is így van ez, ha a nyomvonal - lehet hogy sokak számára fájó módon - majd csak évek múlva fogja elérni ezt a térséget.

A tervezet M0-ás kelet-pesti nyomvonal 30-as útig terjedõ, Dél felõl odaérõ szakaszát ez év elején a kerület testülete jóváhagyta, s e döntés hatására Árpádföld polgárai között erõs ellenérzés keletkezett a továbbvezetõ nyomvonal tervét illetõen. Sajátos tény, hogy a kerületben elvégzett, véletlenszerû, telefonos felmérés azt mutatja, hogy míg a megkérdezett 181 fõnek 90,2 százaléka igenli általában az M0 megépítését, csak 24 százalék támogatja, és 70 ellenzi azt, hogy a folytatás Csömör és Árpádföld között húzódjék.

Ennek a tiltakozásnak a kifejezésére 3090 aláírást nyújtották át a kerületi testületnek az árpádföldi polgárok érdekszövetsége gyûjtésében, akik arra is gondoltak, hogy talán helyi népszavazást kezdeményeznének. Ezért kérdezem tehát a kerület képviselõjeként államtitkár urat, hogy milyen módon oldható az az ellentét, amely az M0-ás tervezett kelet-pesti nyomvonala miatt az árpádföldi polgárokkal Budapest XVI. kerületében keletkezett. Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage