Akar László Tartalom Elõzõ Következõ

AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Asszony! Nagyon röviden három gondolatot szeretnék az írásos válaszhoz - amely elég rövid volt - hozzátenni.

Egyrészt a kormányrendelet megszületett. Másrészt a kétszer három hónapos engedélyezési idõszak, amit a törvény elõír, a gyakorlatban minden bizonnyal rövidebb lesz. Mi úgy látjuk, hogy áprilisban a végsõ engedélyeket is megkaphatják a jelentkezõk, tehát gyakorlatilag április vége felé elindulhat a lakástakarékok mûködése.

És amit külön szeretnék aláhúzni - mert itt sok a félreértés tapasztalataink szerint -: a 40 százalékos kedvezményes állami támogatási lehetõség az elsõ megtakarítási évre vonatkozik. Ebbõl következõen, ha valaki, mondjuk, május 1-jén kezdi a megtakarításait, akkor értelemszerûen a következõ év május 1-jéig veheti ezt igénybe. Tehát önmagában ez a tény, hogy nem január 1-jétõl nyílik meg a megtakarítási lehetõség, az állami kedvezmény igénybevétele szempontjából hátrányt nem jelent.

Mindezek hozzátételével, hangsúlyozásával tisztelettel kérem válaszom elfogadását. (Szórványos taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage