Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Az ajánlás 1., 3., 9. és 12. pontjai nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást, ezért ezekrõl nem határoz az Országgyûlés.

Bejelentem, hogy az ajánlás 4. pontját elõterjesztõje visszavonta.

Tisztelt Országgyûlés! Az elõterjesztõ elõzetesen, írásban minden frakció részére eljuttatta a támogatott módosító javaslatokat. Ezek szerint az ajánlás 5., 6., 8., 10. és 11. pontjait támogatja. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e az elõterjesztõ által támogatott módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 273 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 10 tartózkodással a támogatott módosító javaslatokat elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyeket az elõterjesztõ nem támogatott, illetõleg a támogatott módosító javaslatok megszavazása után még dönteni lehet róluk.

Az ajánlás 2. pontjában Koscsó Lajos és Szabó György a törvényjavaslat 1. §-ának módosításával azt kezdeményezik, hogy a felettes szerv ne vonhassa magához az ügyet abban az esetben, ha azt az ügyfél ellenzi. Az önkormányzati bizottság támogatja, az alkotmányügyi nem. És a tisztelt Országgyûlés! Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 85 igen szavazattal, 173 ellenszavazat és 26 tartózkodás mellett nem fogadta el.

(17.30)

Az ajánlás 7. pontjában Bánk Attila a törvényjavaslat 2. §-ában szövegpontosítást kezdeményez. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 80 igen szavazattal, 197 ellenszavazattal, 17 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatalunk végére értünk. A zárószavazásra jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az Egészségbiztosítási Önkormányzat és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár mûködésérõl szóló országgyûlési határozati javaslat zárószavazása. A vizsgálóbizottság önálló indítványát H/3648. számon, az egységes javaslatot pedig H/3648/8. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Mivel az egységes javaslathoz senki sem nyújtott be módosító javaslatot, a határozathozatal egyetlen döntést igényel.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 107. § (4) bekezdése kimondja, hogy amennyiben nem a kormány az elõterjesztõ, akkor a zárószavazás elõtt nyilatkoznia kell, hogy egyetért-e az elõterjesztés elfogadásával. Ennek értelmében kérem a kormány megbízott képviselõjét, hogy foglaljon állást a H/3648. számú elõterjesztés elfogadásáról. Megadom a szót Keller László népjóléti államtitkár úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage