Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Remélem, hogy az ordítozós MSZP-s képviselõk is tudnak két percig csendben maradni, és akkor megértik, hogy mirõl van szó. (Zaj.)

Az 1800 forint egészségügyi hozzájárulás bevezetésének rendkívül negatív következményei vannak: rontja a termelés hatékonyságát és jövedelmezõségét; fékezi a gazdaság fejlõdését; fokozza a munkanélküliséget; gerjeszti a feketegazdaságot; továbbá nehezíti az eltartottak megsarcolásán keresztül a családok helyzetét. Óriási veszteséget okoz tehát, miközben a tervezett bevétel teljesen bizonytalan. A Független Kisgazdapárt álláspontja szerint tehát elkerülhetetlen a törvény hatályon kívül helyezése, és a tb- költségvetés egyensúlyát és annak összetevõit pótköltségvetésben kell rendezni.

Emlékeztetem képviselõtársaimat arra, hogy a közelmúltban indult mezõgazdasági demonstrációk kapcsán is az egészségügyi hozzájárulás eltörlése volt a demonstrálók egyik fõ követelése. Úgy gondolom, a kormányzat igen nagy lépést tehetne a társadalmi megbékélés és a gazdasági helyzet stabilizálása irányába akkor, hogyha ennek az indítványnak eleget tenne, hiszen a sarcok kivetése soha nem volt alkalmas módszer egy gazdaság rendbetételére. Elég, ha a Független Kisgazdapárt 1945-ös választási gyõzelmére hivatkozok, amikor mi a nép vállairól levettük a terheket (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõkeret leteltét.), és így állítottuk talpra a gazdaságot. Kövessék a példánkat! (Taps az FKGP soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage