Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Bocsásson meg, képviselõ úr! Úgy is borzasztóan elment már az idõ! Egy kis türelmet kérek! Mindenre sor kerül, az önök kérésére is. A napirendet kellene már végre megszavaznunk, hogy minden más kérdés elõtérbe kerülhessen - hogy ezt a csúnya kifejezést használjam, mert sokat hallgatom a napirend elõtti vitákat. (Derültség a kormánypártok soraiban.)

Tisztelt Országgyûlés! Az MSZP tulajdonképpen visszalépett a javaslatától, tehát támogatja az Áder-féle indítvány napirendretûzését, és a Kisgazdapárt is elfogadja, hogy a MÁV- vizsgálóbizottság a jövõ héten kerüljön sorra. (Dr. Torgyán József: Igen, de a másikat még ne zárjuk le!)

Tisztelt Országgyûlés! Úgy teszem fel a kérdést, hogy az elõbbi korrekciókkal elfogadja-e a tisztelt Országgyûlés a házbizottság napirendi javaslatát. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többséggel elfogadta a házbizottság javaslatát.

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem a következõt. Az SZDSZ-frakció kérésére a határõrségrõl szóló törvényjavaslat általános vitájának lezárását csak holnap, az interpellációkat követõen tesszük meg; és a Független Kisgazdapárt képviselõcsoportja kérésére a jelzálog- hitelintézetrõl és a jelzáloglevélrõl szóló törvényjavaslat általános vitájára pedig a jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Most viszont soron következik a határõrizetrõl és a Magyar Köztársaság határõrségérõl szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása negyedórás szünet után.

(Szünet: 17.20-tól 17.33-ig - Elnök: G. Nagyné dr. Maczó Ágnes

Jegyzõ: Tóth István és dr. Trombitás Zoltán)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage