Lamperth Mónika Tartalom Elõzõ Következõ

DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! Gyimóthy képviselõ úr napirend elõtti hozzászólásának utolsó mondata az volt, hogy kéri, a törvény módosítását fontolja meg a kormány, illetve a kormánypárti képviselõk. Azután, amikor feltûztem a mikrofont, megkérdezte tõlem, hogy milyen vadász vagyok, hogy hozzá tudok szólni ehhez a kérdéshez. Képviselõ úr, nem vagyok vadász, de azt tudom politikusként, hogy ha van egy törvénynek olyan célja, hogy a génállomány megõrzése, az oktatás-kutatás, és a természetvédelmi szempontok figyelembevétele okán különleges rendeltetésû övezetek kijelölésére kerüljön sor, akkor ez nem véletlenül történik, hanem annak érdekében történik... (Közbeszólás: Szándékosan!), hogy ezek a célok meg tudjanak valósulni. Igen, úgy ahogy bekiabálja a képviselõtársam, szándékosan történik.

Államtitkár úr elmondta, hogy a végrehajtás érdekében milyen lépések történnek, elmondta a különleges rendeltetésû övezetek kijelölésének a szempontjait, és azt is elmondta, hogy ezeknek az elbírálása folyik, és most van végrehajtás alatt.

Tehát azt gondolom, hogy amikor errõl vitatkozunk a parlamentben, akkor nem azt kellene feltenni egymásnak kérdésként, hogy valaki egyébként eldurrantotta-e már a puskáját vagy sem, mert ettõl függetlenül is azt gondolom, hogy lehet ennek politikai megítélése. A Szocialista Párt nem kívánja megváltoztatni ezt a törvényt, de azt igenis igényli, és ebben egyetértünk a képviselõ úrral, hogy a tulajdonosok érdekei ne csorbuljanak. Az, hogy jövõre önök mit fognak megváltoztatni, az még nagyon messze van, én azt gondolom, hogy arról még ráérünk beszélni. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage