Lányi Zsolt Tartalom Elõzõ Következõ

LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Miniszter Asszony! Most már nemcsak a Független Kisgazdapárt tagsága, szimpatizánsai, hanem a független rádióhallgatók és televíziónézõk is egyre inkább kifogásolják, hogy a kormányzat, illetve a miniszterelnök úr részérõl vannak kedvenc vagy kedvencebb ellenzéki pártok, és van a Független Kisgazdapárt mint a legnagyobb ellenzéki párt. Ezek a pártok nem egyformán vannak elbírálva, és a kormányzat különféle kedvezményeket és lehetõségeket biztosít a többi ellenzéki pártnak, amelyeket jobban kedvel, mint a Független Kisgazdapártnak. Ezt szeretném szóvá tenni a miniszterelnök úrnak, illetve most a miniszter asszonynak.

Erre vonatkozóan csupán két rövid példát mondanék az idõ rövidsége miatt. Az egyik az, hogy az utóbbi idõben, amikor külföldi államférfiak, jelentõs személyiségek érkeznek hazánkba és a Külügyminisztériummal, illetve a tisztelt kormány tagjaival tárgyalnak, nagyon sok esetben - majdnem minden esetben - lehetõséget kapnak bizonyos ellenzéki pártok, hogy ezekkel a külföldi személyiségekkel találkozhassanak, és szót válthassanak. Ez eddig egyetlenegy esetben sem fordult elõ a Független Kisgazdapárttal kapcsolatban. S itt nemcsak az a probléma, hogy mi nem találkozhatunk ezekkel a külföldi államférfiakkal, hanem az is probléma, hogy olyan információk birtokába jutnak, amelyek a Kisgazdapártot egyoldalúan állítják be, ami bizonyos félreértésekre ad okot.

A másik dolog pedig az, hogy a közszolgálati médiában is elég ritka a Kisgazdapárt szerepeltetése. Csak a március 15-i debreceni eseményekre szeretnék utalni, ahol is több ezer - ha nem tízezer - ember vett részt egy jól sikerült ünnepségünkön. A Hétben minden párt rendezvényérõl megemlékeztek, csupán errõl a nagy rendezvényrõl nem.

Szeretném megkérdezni, hogy a kormányzatnak errõl mi a véleménye, és ez hogy egyeztethetõ össze a parlamenti demokráciával. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage