Rapcsák András Tartalom Elõzõ Következõ

DR. RAPCSÁK ANDRÁS (KDNP): Köszönöm, koalíciós miniszterelnök- helyettes úr. (Szórványos derültség.) Talán elkerülte a figyelmét az ÁPV Rt. közleménye, amely szerint nem tudja kifizetni az önkormányzatok járandóságát.

Nem lepett meg a válasza - és nem igazolódott az a feltételezésem, hogy gyermeki ártatlanságból nem tételezte fel az önkormányzati vagyonjuttatás rendezetlenségét -, sokkal inkább az, hogy ön tisztjébõl adódóan cinkosa e politikai kurzus ebbéli, törvényekkel ellentétes tevékenységének. Ennek köszönhetõ, hogy a vagyonátadás kapcsán közel kétezer önkormányzat perben áll saját államával. A legfelsõbb ügyészség (Sic!) által kezdeményezett sikerdíjbotrány- ügyben várhatóan a kormányzat tízmilliárdos törvénytelen vagyonszerzése kapcsán újabb 577 önkormányzat perbe hívása várható, és úgy gondolom, ez nem egy normális állapot.

Látható, hogy a tulajdonátadás kapcsán az önkormányzatoknál teljes jogbizonytalanság alakult ki, amely jelentõs politikai instabilitást okoz, és felettébb bizalmatlanná tesz mindenkit az állam megbízhatósága és törvénytisztelete tekintetében.

Teljes mértékben idézhetem itt Szent Ágoston megállapítását (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi a rendelkezésre álló idõ leteltét.): az az állam, amely saját törvényeit sem tartja be, rosszabb a legalávalóbb rablógyilkosnál is. (Szórványos taps az ellenzék soraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage