Vastagh Pál Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VASTAGH PÁL igazságügy-miniszter: Tisztelt Képviselõ Úr! Az ön által elmondottak konkrét körülményeit nem ismerem pontosan, nem is ismerhetem. A jogszabályok rendelkezései alapján arról tudom önt tájékozatni, hogy a végelszámoló személyét az állami tulajdonosi jogok gyakorlója jelöli ki.

A továbbiakban a kérdéseire válaszolva el tudom önnek mondani, hogy a végelszámoló jogosult az állami tulajdonú vállalat kezelésében álló állami vagyon értékesítésére. Tehát erre a végelszámolással megbízott szerv vagy személy jogosult a törvény alapján. Ugyancsak jogosult a bankszámlára történõ utalásra is, az ezzel való rendelkezésre is. A végelszámolás következtében az adott cég nem az eljárás megindulásával, hanem annak teljes befejezésével és a cégbíróság által történõ törléssel szûnik meg.

Tehát mindaz, amit ön kérdésként számomra feltett, a jogszabályok alapján a végelszámoló számára a törvényekben biztosított lehetõség. Amennyiben a végelszámoló személyével vagy eljárásával kapcsolatosan kifogásokról tud, akkor kérem, hogy tájékoztassa a Népjóléti Minisztériumot, amely a végelszámoló céget megbízta.

Köszönöm. (Taps a kormánypárti oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage