Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A társadalombiztosítás '97. évi költségvetésérõl szóló törvény szerint a háziorvosi ellátásra vonatkozó szerzõdések '96. december 31-ig érvényesek. A 238/1996. számú, december 26-án megjelent kormányrendelet az új szerzõdések határidejét nem változtatja, azokat '97. január 1-jétõl kell megkötni.

1996. december 30-án kelt egy megyei egészségbiztosítási pénztár osztályvezetõi levele, amely így szól - érdemes figyelni, rendkívül nehéz felfogni, hogy mit akar mondani -: "A társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak '97. évi költségvetésére vonatkozó CIII. törvény végrehajtása tárgyában a kormány által elfogadott, de még közlönyben meg nem jelent, az alapellátás esetében '96. december 31-ig érvényes szerzõdések hatályát '97. április 30-ig hosszabbítja meg. Ez alól kivétel a fogászati alapellátás, melynek meghosszabbítási határideje '97. június 30."

Tisztelt Miniszter Úr! Kérem, tájékoztasson arról, hogy a törvényben foglalt határidõk osztályvezetõi levéllel történõ módosítása megfelel-e a jogállamiság követelményeinek. Mi a véleménye arról, hogy az év elsõ két hónapjában törvényes és érvényes szerzõdések nélkül történt az egészségügy finanszírozása? Várom válaszát. (Szórványos taps az ellenzék soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage