Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a Házszabály értelmében a kivételes eljárásban történõ tárgyalás elfogadásához a jelen lévõ országgyûlési képviselõk négyötödének szavazata szükséges.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e az elõterjesztés kivételes eljárásban történõ tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 229 igen szavazattal, 29 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül az elõterjesztés kivételes eljárásban történõ tárgyalását elfogadta.

Kérem Mécs Imre képviselõ úr gépét bekapcsolni.

Tisztelt Országgyûlés! Az elõterjesztõk kérték a kivételes eljárásban történõ sürgõs tárgyalást is. A Házszabály értelmében a sürgõs tárgyalásba-vételhez is a jelen lévõ országgyûlési képviselõk négyötödének szavazata szükséges.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a kivételes eljárásba vett elõterjesztés sürgõs tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 243 igen szavazattal, 19 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül a kivételes eljárásba vett elõterjesztést sürgõsséggel tárgyalja.

A Házszabály 125. §-a (3) bekezdése értelmében a törvényjavaslat vitájának lefolytatására kijelölöm az oktatási bizottságot.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a holtágak megóvásával, hasznosításával és rehabilitációjával kapcsolatos feladatokról szóló országgyûlési határozati javaslat kivételes eljárásban történõ zárószavazása.

A környezetvédelmi bizottság önálló indítványát H/3624. számon, az egységes javaslatot pedig H/3624/7. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

A múlt héten határozott az Országgyûlés a benyújtott módosító javaslatról. Az egységes javaslathoz már nem érkezett indítvány, így a határozathozatal egyetlen döntést igényel.

(17.00)

A Házszabály vonatkozó rendelkezése értelmében megadom a szót dr. Lotz Károly közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter úrnak, aki a kormány álláspontját ismerteti.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage