Demeter Ervin Tartalom Elõzõ Következõ

DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Tegnap az Országgyûlésben a vizsgálóbizottság jelentésének tárgyalásakor kértem a Házszabályban elõírt lehetõség alapján a zárt ülés elrendelését. Ezt azért tettem, mert a vitában felvetõdött kérdések és a tisztázatlan kérdések számbavételénél olyan információk felhasználása vált szükségessé, amelyek minõsített adatok.

Ezek a minõsített adatok alapvetõen három forrásból táplálkoznak. Az egyik a vizsgálóbizottsághoz eljuttatott adatok, amiket a nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelõ tárca nélküli miniszter tett. Az adatok másik köre, amit mint a nemzetbiztonsági bizottság tagja ismerhettem meg. A harmadik része pedig az, ami a vizsgálóbizottság meghallgatásai során hangzott el.

(17.50)

Errõl az utóbbiról én természetesen megfelelõen tudok dönteni, és el tudom választani azt, ami nyílt, illetve zárt ülésen mondható el, azonban tisztelettel kérem, hogy a titokgazda, a nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelõ tárca nélküli miniszter nyilatkozzon arról, hogy azoknak az információknak a hozzáférését feloldja-e az országgyûlési képviselõk számára, amiket a vizsgálóbizottság, illetve a nemzetbiztonsági bizottság megismert, mert ebben az esetben lehet érdemi vitáról beszélni.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage