Rubovszky György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. RUBOVSZKY GYÖRGY (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyûlés! Én az elnök úr instrukciói szerint visszatérnék a Házszabály szerint az általános vita szabályaihoz, és azt szeretném indokolni, hogy ennek a határozati javaslatnak tulajdonképpen mi az, ami az indokát szolgálja, és mi az, amiért a Ház ennek megszavazásától nem térhet ki.

Mint ismeretes a Ház elõtt is, az alkotmány- és igazságügyi bizottság felállított egy albizottságot, amelyik egy kicsit a jelenlegi határozati javaslatban megszövegezett vizsgálóbizottság hatáskörét és feladatát lett volna hivatva megvalósítani, de mivel az ellenzéki képviselõk látták azt, hogy ennek semmi esélye nincs, hogy objektív körülmények között az igazság felderítésre kerüljön, ezért kénytelenek voltak ennek a vizsgáló bizottságnak a létrehozására határozati javaslatot elõterjeszteni.

Az általam eddig mondottaknak a legékesebb bizonyítéka az alkotmányügyi bizottság albizottságának elnöke által elhangzott kijelentés. Tisztelettel, én nem értem Kristóf István urat. Szeretném elmondani a tisztelt Háznak, hogy az MDF és a Fidesz két ingatlanán kívül esõ összes pártingatlan vitája körülbelül 20 percig tartott a bizottságban, és a kormánypárti többség 20 perc alatt úgy döntött, hogy teljesen indokolatlan ezt a kérdést tovább feszegetni.

Most, amikor Áder képviselõ úr határozati javaslatában szerepel egy olyan kitétel, hogy "a parlamenti erõsorrend szerint", akkor Kristóf képviselõ úr 1997-ben azt jósolja, hogy a Fideszig 17 év múlva, 2015- ben fogunk eljutni, amibõl arra kell következtetnem, hogy a Szocialista Párt ingatlanainak a vizsgálata 16 évig fog tartani, legalábbis ezt mondja Kristóf István képviselõ úr. (Szórványos taps a jobb oldalon.) Itt azért bizonyos ellentmondások vannak. Azért, hogy az ilyen téves információk ne juthassanak ki a sajtóba, indítványozom, hogy mielõbb változatlan szöveggel kerüljön elfogadásra ez a módosító javaslat, és akkor minden ilyen félremagyarázást, meg 15-20 éves nagy botrányokat elkerülhet a tisztelt Ház. Köszönöm a figyelmet. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

(18.20)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage