Hegyi Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nem igazán szívesen szólok hozzá ehhez a vitához, mert az a személyes meggyõzõdésem, hogy ezek a fajta viták egyik politikai párt érdekét sem szolgálják, legalábbis egyik parlamenti párt érdekeit sem szolgálják. Ettõl függetlenül természetesen szabad utat kell adni mindenfajta ilyen vizsgálóbizottságnak, és a magam részérõl meg is fogom szavazni.

A Dávid Ibolya által mondottaknak - enyhén szólva - mindenképpen szeretném megkérdõjelezni azt a felvetését, hogy az MSZP-SZDSZ- koalíció 1994 júniusában miért nem azzal kezdte tevékenységét, hogy a Fidesz-MDF-székház kivizsgálására vizsgálóbizottságot hozott létre. (Vancsik Zoltán: Az lett volna a jó.) Ekkor azért egy kormányprogramot is kellett megalkotni, elfogadni, ekkor azért egy kormány is felállt, és annak bizalmat kellett szavazni.

Akkor azzal a hittel jöttünk be ebbe a parlamentbe, hogy valami újat, mást fogunk kezdeni, mintsem ilyesfajta ügyekkel foglalkozni. Az, hogy a dolog idáig került, annak nyilván nagyon sok oka van, amellyel nem szeretnék mindenképp foglalkozni most, és nem is igazán ez az, ami engem legjobban érdekel a politika csinálásában. De mindenesetre igen rossz, igen ostoba lépés lett volna szerintem részünkrõl, ha '94 júniusában valóban a bosszú jegyében, amire ön vélt utalni, ezzel foglalkoztunk volna.

Az azonban nyilvánvaló, hogy ha bizonyos parlamenti pártok székházaival kapcsolatban vizsgálat folyik, akkor az a helyes, ha ez kiterjed más pártokra, minden parlamenti politikai pártra. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage