Bauer Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Egyetlenegy szó késztetett engem kétperces hozzászólásra. Nevezetesen az, hogy mit itt szemforgató módon viselkednénk.

Szeretném nagyon világossá tenni tisztelt képviselõtársaim, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége a mi részvételünkkel mûködõ kormány tevékenységét illetõen minden vizsgálóbizottságot támogat. Arra is szeretném emlékeztetni önöket, tisztelt képviselõtársaim, hogy az úgynevezett ÁPV Rt. ügyben az elsõ vizsgálatot a szabaddemokrata bizottsági elnök vezetésével a kormánypárti többségû alkotmányügyi bizottság folytatta le (Deutsch Tamás: Kezdeményezte!) ugyanolyan keményen, és közben ugyanolyan eredményesen vagy még eredményesebben, mint utána a paritásos bizottság, amit ellenzéki képviselõ vezet. Én egyiknek sem vagyok tagja, de újságolvasóként, tévénézõként ezt így látom. Egyszerûen nem igaz az, hogy itt bármiféle szemforgatás lenne.

Még egyszer azt szeretném mondani, hogy azt mondta Áder János, hogy sok tény nem igaz abból, amit mondtam. Szeretnék emlékeztetni arra, hogy a legfontosabb tény az volt, hogy amikor a Fidesznek módja volt rá, akkor az õt érintõ bizottság létrehozását megakadályozta a szavazataival. Ez a dolog lényege, hogy amikor az SZDSZ döntési pozícióban van, akkor támogatja a vizsgálóbizottságot. Amikor a Fidesz döntési pozícióban volt, akkor nem támogatta a vizsgálóbizottságot, élt az akkori Házszabály által biztosított lehetõségével. Errõl van itt szó, tisztelt képviselõtársaim. Hogy ki a szemforgató? Azt döntsék el önök. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage