Deutsch Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DEUTSCH TAMÁS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Abban a szent meggyõzõdésben jöttem ma erre a vitára, hogy talán elõször fog elõfordulni az 1994-ben megválasztott parlament történetében, hogy egy olyan téma kapcsán, amikor Bauer Tamásnak módja van, mégsem ad körmöst a Fidesznek. Sajnos, megint azzal a jelenséggel kell találkoznom, hogy akkor, amikor Bauer Tamás körmöst adhat a Fidesznek, akkor nem átallja képviselõi energiáit latba vetni, és minden, rendelkezésre álló eszközzel próbálja adott esetben akár a valóságot, a tényeket figyelmen kívül hagyva is az agyában megfogalmazódott elképzeléseket elmondani. (Demeter Ervin: Körömszakadtáig!)

Tisztelt Bauer Úr! Egyszer s mindenkorra szeretném mind önnek, mind a parlamenti közvetítést hallgató választópolgároknak a lelkét megnyugtatni: a Fidesznek nem volt és ma sincs semmifajta takargatnivalója, sem egyetlen tulajdonában volt vagy jelenleg tulajdonában levõ ingatlannal kapcsolatban, sem a gazdálkodásának egyetlenegy mozzanatával kapcsolatban. (Bauer Tamás közbeszólása.)

Valamennyi olyan indítványt és valamennyi eddigi olyan döntést, amely tényleges vizsgálatot jelentett, amely a tényleges vizsgálatnak az esélyét magában hordozta, a Fidesz-Magyar Polgári Párt képviselõi támogatták. (A képviselõ egyre emeltebb hangon beszél.) Így volt ez akkor, amikor a Fidesz-Magyar Polgári Párt országgyûlési képviselõi a most mûködõ parlament alkotmányügyi bizottságában támogatták az alkotmányügyi bizottság albizottságának a létrejövetelét azért, mert abban a helyzetben megvolt még annak az esélye, hogy normális vizsgálat folyjon végre a pártok tulajdonában levõ ingatlanok ügyében. Sajnos, tévedtünk. Ez a vizsgálat is politikai furkósbottá vált az MSZP-SZDSZ-kormány kezében.

Korábban sem, most sem és a jövõben sem támogatunk egyetlenegy olyan vizsgálatot sem, amely bárkivel szemben politikai furkósbottá válhat. Ezt a mostani indítványunkat azért tettük meg, hogy egyszer s mindenkorra elejét vegyük annak, hogy bármelyik párt gazdálkodásával kapcsolatban bárki pillanatnyi ijedtségében politikai furkósbotként használhassa a másokkal kapcsolatban évekkel korábban általa megfogalmazott vádakat.

Éppen ezért, tisztelt Bauer úr (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.), nagyon örülök, ha az SZDSZ is azt gondolja, hogy nincs semmi takargatnivalója; ez - reményeim szerint - néhány héten belül az Áder János által eredetileg benyújtott vizsgálóbizottság mûködésének a megkezdése után tisztázódni is fog. Köszönöm a figyelmüket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage