Vancsik Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

VANCSIK ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Nem gondoltam, hogy még egyszer szót kérek, próbáltam magam türtõztetni. Áder János összes hozzászólásában használta azt a kifejezést, hogy az MSZP nem óhajtja támogatni a javaslatot, nem óhajtja megszavazni a javaslatot. Én elsõ hozzászólásomban világossá tettem, hogy amikor itt lesz az ideje, amikor a Házszabály szerint nem manipulációk kapcsán, hanem az ügymenet tekintetében teljesen házszabályszerûen itt lesz az alkalom; a szocialista frakció eleget tesz egyébként a Házszabályban elõírt kötelezõ "igen" gombnyomásnak.

Azoknak mondom, akik nincsenek itt, akik esetleg hallgatják ezt a mûsort: egyetlen országgyûlési képviselõ sincs abban a helyzetben, hogy nemet mondjon vagy hogy ne szavazza meg a vizsgálóbizottságot. Tehát minden eddigi, Áder János szájából elhangzott feltételezés, hogy az SZDSZ és az MSZP nem fogja megszavazni, az egy fikció, egy csúsztatás, hiszen Áder János nagyon jól tudja, hogy kötelezõ számunkra megszavazni a vizsgálóbizottságot. Ez az egyik, amit szerettem volna elmondani.

(19.10)

A másik pedig - elnézést kérek Deutsch Tamástól, hogy nem tudok olyan hangos lenni, mint õ, de egy kicsit rekedt vagyok -, úgy gondolom, a Fidesz nincs abban a helyzetben, hogy a tényleges vizsgálat valódiságát elõre meg tudja ítélni. Úgy gondolom, a vizsgálat végén lesz megállapítható, hogy a felvetés, a javaslat alapos volt vagy nem volt alapos. Ez látható a Tocsik-bizottság tekintetében is, hogy kínlódik a dolog, kínlódik a dolog. Gondolom, meg fogja érni az olajgate-bizottság idõtartamát, mert kétségbeesett küzdelem van mindazért, hogy ami itt elhangzott, felolvasásra került, annak valamilyen bizonyítéka legyen.

Egy oldalmondatot szeretnék már csak mondani: Demeter Ervin megrótta Bauer Tamást. Bauer Tamás világosan állított három dolgot, és ez a három dolog a vizsgálati jelentésben nincs benne.

Köszönöm. (Taps a kormánypárti oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage