SCHVARCZ TIBOR Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SCHWARCZ TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Egyetértek Béki Gabriellával abban, hogy jó lett volna, ha az egészségügyi és szociális bizottság bizonyos vonatkozásokban tárgyalja ezt a törvénytervezetet. Azt hiszem, azzal is egyet kell érteni, hogy manapság nem rászokni a dohányzásra és az alkoholfogyasztásra nagyon nehéz, hiszen az óriásplakátok azt hirdetik lépten-nyomon.

Ennek az ellenkezõjére szeretném felhívni a törvényhozók, törvényalkotók figyelmét: az egészséges életmódot preferáló óriásplakátok és óriásreklámok, magyarul a nonprofit reklám számára is kellene valami lehetõséget biztosítani - és ez fõleg az anyagiak hiánya. Ha a profitreklám végérõl egy picit a nonprofit reklám elejére egy kis pénzt át lehetne csoportosítani, akkor lehetne reklámozni azt, ami egészséges, azt, ami jó példával jár elöl. Tehát magyarul, ha a tévében fõmûsoridõben nemcsak bizonyos termékeket reklámoznának, hanem egészséges ételeket, egészséges életmódot; és ha az hasonlóan megjelenne óriásplakátokon, tehát meglenne a választás lehetõsége. Most nagyon egyoldalú a dolog, tehát csak a dohányzásra, csak az alkoholfogyasztásra hívja fel a figyelmet, arra, ami egészséges, ami jó, ami választható lenne még ilyen körülmények között is, arra nem.

Tehát el kellene azon gondolkodni, hogy a profitreklámból egy pici részt, néhány százaléknyit átengedni a nonprofit reklámoknak, hogy meglenne a két reklámfajta esélyegyenlõsége. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage