Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselõtársaim! A mezõgazdasági válság kérdéseirõl kívántam szólni napirend elõtt az európai csatlakozás tükrében, de úgy gondolom, az a vita, amely itt, az elõbb lefolyt, kellõképpen érzékelteti, hogy hol tart ez a Ház az európai uniós csatlakozás elõkészítésében.

Ha olyan nyilvánvaló valótlanságokat lehet elmondani a Magyar Köztársaság Országgyûlésében, mint amiket Szekeres Imre mondott, megjegyzem, hogy a tegnapi nap folyamán az õt megválasztó választókerületben voltam, ahol egyhangúlag követelték az õ lemondását... (Zaj, derültség az MSZP padsoraiban.), s ahonnan több olyan üzenetet küldtek, hogy ha én azt itt elmondanám a Ház elõtt, akkor megértenék, miért mondtam azt, hogy kérem, arra kérem a jelenlévõket, ne használjanak olyan kifejezéseket, mint amiket Szekeres Imre szokott, mert akkor mi is hozzá válnánk hasonlóvá. Nos, ennyit Szekeres Imrérõl. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Hadd jegyezzem meg ugyanakkor, hogy Petõ Ivánnak az az állítása, miszerint a Független Kisgazdapárt 45 lelkes képviselõje megszavazta volna a kárpótlási törvényt, épp olyan valótlan, mint amilyen valótlanságokat szokott állítani ebben a Házban és a Házon kívül is Petõ Iván. (Zaj az SZDSZ padsoraiban.) Tudniillik, elnézést kérek, a Kisgazdapárt kifejezetten... (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Mi a tárgya a felszólalásnak?)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage