Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Soron következik ma kezdõdõ ülésünk napirendjének megállapítása.

A házbizottságnak az Országgyûlés ülésének napirendjére, a tanácskozás idõtartamára, a felszólalási idõkeretekre és elõterjesztések együttes tárgyalására vonatkozó ajánlását kézhez kapták képviselõtársaim.

A határozathozatal elõtt tájékoztatom a tisztelt Országgyûlést, hogy dr. Áder János, Fidesz, a Házszabály 103. § (2) bekezdése alapján átdolgozásra visszakérte a választásokon minõsített politikai pártok, az általuk, illetve jogelõdjeik által alapított vállalatok, egyszemélyes kft.-k, valamint az 1990. évi LXXIII. törvény hatálya alá tartozó társadalmi szervezetek tulajdonába, illetve használatába került ingatlanokkal kapcsolatos kérdéseket vizsgáló bizottság felállításáról szóló, H/3914. számú önálló indítványát. Ez az elõterjesztés a házbizottság napirendi ajánlásának 5. pontja volt. Dr. Áder János bejelentésére figyelemmel a napirendi pont tárgyalására nem teszek javaslatot.

Tisztelt Országgyûlés! A házbizottság mai ülésén megállapodás született arról, hogy a napirend egészüljön ki a Magyar Köztársaság légterének NATO-repülõgépek által történõ igénybevételérõl szóló, H/4069. számú országgyûlési határozati javaslattal. Az elõterjesztés vitájára és határozathozatalára - amennyiben az Országgyûlés eltér a Házszabálytól, amit a frakciók támogatásukról biztosítottak - holnap délután 17. napirendi pontként kerülne sor.

Tisztelt Országgyûlés! Kérdezem az Országgyûlést, hogy egyetért-e az ismertetett módosításokkal együtt a házbizottság ajánlásával. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a napirendi javaslatot elfogadta.

Egyben felkérem a honvédelmi bizottságot, hogy holnap - legkésõbb az ebédszünetben - tárgyalja meg a H/4069. számú országgyûlési határozati javaslatot.

Most pedig ügyrendi kérdésben megadom a szót Torgyán József képviselõ úrnak, Független Kisgazdapárt.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage