Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 52. § (1) bekezdésére tekintettel ezt az ügyrendi vitát befejezettnek nyilvánítom. (Taps az MSZP padsoraiban.) Tudniillik az idézett paragrafus azt mondja, hogy a napirendet vagy a tárgyalt napirendi pontot érintõen bármelyik képviselõ bármikor... A képviselõ úr olyan témát említett, amely nincs napirenden, tehát tulajdonképpen ezt az ügyrendi vitát nem is lett volna szabad elkezdeni.

De mivel van egy olyan gyakorlatunk, hogy a napirend elõtti viták utózöngéjeként, a napirend megszavazásakor, ügyrendi kérdésben szót adunk, ezért adtam szót a képviselõ úrnak - tehát tulajdonképpen ez nem is egy ügyrendi javaslat. Én azonban, mivel itt elhangzott pro és kontra érv, fenntartom eredeti javaslatomat, miszerint ezt az indítványt a házbizottság elé fogom terjeszteni, és a házbizottság állásfoglalása alapján szétosztom, ha úgy dönt a házbizottság; ha úgy dönt, hogy nem, akkor nem osztom szét.

De egyébként természetesen minden képviselõtársunknak lehetõsége van, hogy lekérje a szavazási eredményeket, akár '90-ben történt, akár késõbben. Tehát megismerheti azt, hogy ki hogyan szavazott. Ehhez mindenkinek joga van.

Ennek tudatában most tényleg 15 perc szünet következik.

(Szünet: 17.21 - 17.40

Elnök: G. Nagyné dr. Maczó Ágnes

Jegyzõ: Dr. Kávássy Sándor)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage