Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja az ajánlás 3., 21., 27. és 28. pontjaiban és a kiegészítõ ajánlás 3. és 10. pontjaiban lévõ javaslatok elfogadását. A szavazásra feltett módosító javaslatsor minden elemét támogatja az elõterjesztõ. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a támogatott módosító javaslatokat 248 igen szavazattal, 1 nem szavazattal, 29 tartózkodás mellett elfogadta.

(18.40)

Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítõ ajánlás sorrendjében, amelyeket az elõterjesztõ nem támogatott, illetõleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.

Az ajánlás 1., 4., 6. és 17. pontjaiban Bánk Attila a határozati javaslat egészében nyelvtani szövegmódosításokat terjeszt elõ. Nem kapták meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselõcsoport kérte a szavazást. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatokat. (Szavazás.)

Köszönöm. Az Országgyûlés a módosító javaslatokat 48 igen szavazattal, 190 nem szavazattal, 39 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 19. pontjában Géczi József Alajos a határozati javaslat III. fejezetének 9. pontja d) alpontjában a támogatások felsõ határának alapjául szolgáló mutatókban a jelzett arányok csökkentését kezdeményezi. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Az Országgyûlés a módosító javaslatot 2 igen szavazattal, 242 ellenszavazattal, 35 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 24. pontjában Veres János a határozati javaslat IV. fejezete 8. pontjának kiegészítését kezdeményezi azzal, hogy a kedvezményezett települések közé tartozzanak a tartós munkanélküliséggel sújtott települések is. A környezetvédelmi bizottság támogatja, a többi bizottság nem. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Az Országgyûlés a módosító javaslatot 100 igen szavazattal, 126 nem szavazattal, 53 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A kiegészítõ ajánlás 14. pontjában Bajor Tibor a határozati javaslat I. számú mellékletének 4., 5., 6. pontjaiban az alkalmazott mutatókra vonatkozó idõpont-módosításokat javasol. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Az Országgyûlés a módosító javaslatot 10 igen szavazattal, 249 ellenszavazattal, 21 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl kellett volna, de nem szavazott az Országgyûlés. (Senki sem jelentkezik.) Ilyen jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazásra késõbbi ülésünkön kerül sor.

Most soron következik a polgári szolgálatról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést T/3524. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/3524/57. és 73. számokon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Kiss Péter munkaügyi miniszternek, aki válaszolni kíván a vitában elhangzottakra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage