Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Igen tisztelt Képviselõtársaim! Tulajdonképpen nem kívántam szólni, mert hiszen a turizmus fejlõdése érdekében elõterjesztett országgyûlési határozati javaslattal maximálisan egyetértek, mégis amiért szót kértem, az abból a helyzetbõl fakad, amelyet most már illenék felszámolni.

(20.40)

Nevezetesen: olyan törvénydagasztás, olyan értelmetlen munka folyik ebben a Házban, amelyet éppen ez az elõterjesztés bizonyít a legjobban.

Mirõl van itt szó? 1996. július 3-án elõterjesztés érkezett a Házhoz, amely országgyûlési határozati javaslat meghozatalát indítványozta. 1996. július 5-én, tehát két nappal késõbb már szükségesnek tartották ezt módosítani - ismétlem: 1996. július 5-én. Mirõl szól ez az elõterjesztés? Felkéri a kormányt, hogy készítse el a turizmus fejlesztésének koncepcióját, és azt '97. május 31-éig terjessze az Országgyûlés elé, illetve dolgozza ki a turizmusról szóló törvénytervezetét, azt meg '97. szeptember 30-ig terjessze az Országgyûlés elé. Ugyanakkor, 1996. május 10-én a miniszterelnöki konferencia és a parlamenti nyílt nap ugyancsak döntést hozott arról, hogy a kormány készítse el és '97. május 31-ig terjessze az Országgyûlés illetékes bizottságai elé a turizmus fejlesztésének koncepcióját; szól továbbá arról, hogy a kormány készítse el a turizmusról szóló törvénytervezetét '97. szeptember 30-ig.

Úgy hiszem, hogy ezekbõl az adatokból egyértelmûen megállapítható, hogy itt valami olyan értelmetlen sárdagasztás folyik, ami elveszi az energiát, idõt emészt fel, és nem mond semmit. Elnézést kérek, a kormánytöbbség programjában is szerepel a turizmus fejlesztése! Most az, hogy a kormányzati ciklus negyedik évében elõveszik, és megint azt mondják, hogy jó lenne, ha végre a kormány most már hozna valamit a turizmussal kapcsolatban - kérem szépen, jó kívánságokat a Ház sérelmére ilyen hosszú idõ elteltével itt úgy beállítani, mintha valamiféle munka folyna, és mintha ennek valamiféle hasznát látná az ország, ne haragudjanak, ezt a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt nevében kikérem!

Tessék érdemi munkát végezni, a kormány terjessze be a turizmusról szóló koncepcióit, terjessze be a törvényjavaslatot, akkor lesz mirõl beszélni! De most arról - egy év eltelte után - módosított indítványokat, ráadásul egy miniszterelnöki konferencia által ugyanilyen tárgykörben hozott határozat után - hogy a kormány majd csinálja meg, ha lesz ideje, mindezt -, úgy hiszem, hogy ez a parlament tekintélyének a lejáratása, törvénydagasztás, értelmetlen papírmunka.

Köszönöm a türelmüket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage