Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Elõször is szeretném megköszönni Lotz Károly miniszter úrnak és Tokár István bizottsági elõadó úrnak az észrevételeit, Ivanics István képviselõ úrnak pedig - bizottsági kisebbségi elõadónak - a támogató nyilatkozatát. De legyen szabad ismételten felhívnom a figyelmet, hogy itt valami kapitális félreértés, adminisztrációs figyelemelkerülés következményeként nem került eddig elõtérbe, hogy nem lehet elvitatni a vizsgálóbizottság létrehozását, hiszen a Házszabály 36. §-ának (2) bekezdése ezt kógensen elõírja. Becsatoltam a kellõ számú aláírást, ennek következtében a vizsgálóbizottságot létre kell hozni.

Ami még észrevételként feltétlenül a tisztelt Ház elé kívánkozik, az az a megállapítás: sajnálatos, hogy a bizottság többségi véleménye nem találta általános vitára alkalmasnak az elõterjesztést, és ugyanakkor nem észlelte, hogy a beterjesztett módosító indítvány a Házszabály 34. §-ának (2) bekezdésébe ütközik. Tehát nem is lehetett volna ezzel foglalkozni, miután az ideiglenes bizottság létrehozására irányuló határozati javaslathoz nem lehet módosító javaslatot benyújtani, márpedig a vizsgáló- és az eseti bizottság is ideiglenes bizottságnak minõsül.

Ennek megfelelõen úgy gondolom, hogy a vita parttalanná vált, mert a bizottságot létre kell hozni. Köszönöm a türelmüket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage