Csiha Judit Tartalom Elõzõ Következõ

DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Kedves Képviselõtársaim! A számvevõszéki bizottság elnöke már tett néhány célzást arra, hogy mennyire házszabályszerû Varga képviselõtársam fölszólalása. Azért is meglepõ, hogy egy ilyen témában napirend elõtt szót kér, mert a Fidesz azért szokott arra vigyázni, hogy a Házszabályt betartsa. Ezúttal azért sem sikerült ez a dolog, hiszen a jelenlegi tárgysorozat része az a jelentés, ami az Országgyûlés elé került. Ehhez képest elég szerencsétlen megoldás - és a Számvevõszékhez és a jelentéshez sem, és a témához sem méltó -, hogy napirend elõtt negyed órában itt a számháborút lefolytassa a hét párt egymás között.

Ezért én tisztelettel azt szeretném indítványozni, hogy annak rendje s módja szerint a bizottsági viták után a parlament az ezt megilletõ helyén, az ezt megilletõ idõt ráfordítva vitassa meg ezt a jelentést és ezt az elõterjesztést, és akkor, azt gondolom, az érvek és az ellenérvek pro és kontra tisztességesen kifejthetõk, megvitathatók lesznek.

Azért sem mondok ezzel, azt hiszem, túl nagy dolgot, mert Bauer Tamás képviselõtársam már célzott arra, hogy van azért a felszólalók között olyan, aki a jelentést nem olvasta. De én most hallottam olyat is, aki magukat a szerzõdéseket sem olvasta, hiszen akkor olyan megállapítások nem hangzottak volna el, amit Raskó képviselõtársam az elõbb megtett. A miniszter elõdöm, Suchman Tamás felajánlotta jó néhány alkalommal a frakcióknak, hogy a szerzõdéseket rendelkezésre bocsátja. Aki erre igényt tart, ezt természetesen megkapta és megkapja. Én nem mondom, szép vastag köteg egy szerzõdéscsomag, rá kell fordítani bizony az idõt az alapos elolvasásra és értékelésre.

Összefoglalásképpen tehát azt szeretném kérni a tisztelt Országgyûléstõl, hogy annak megfelelõ, méltó helyén és idején kerüljön sor erre a vitára. Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage