Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót. Igen tisztelt Elnök Asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Petõ Iván frakcióvezetõ úr úgy tette fel a kérdést: mit tehet a magyar társadalom a társadalmi béke megõrzéséért? Többek között hivatkozott arra, hogy a legkülönbözõbb demonstrációk óta keddig mindent megoldottak, hivatkozott az egyetemi hallgatókra is. De én úgy gondolom, hogy Petõ Iván egészen másféle szemüvegen keresztül nézi az eseményeket, mint az ország lakossága, hiszen az egyetemi hallgatók esetében Bokros Lajos felszólította az egyetemistákat, mondván: ez egy szegény ország, a ti kétezer forintotokra is szükség van, ezért elveszem tõletek. És mit csinál most Bokros Lajos? Az ÁV Rt. volt elnök-vezérigazgatójával, házassági tanújával együtt bankot alapít. Nem az egyetemisták alapítanak bankot, õ alapít bankot! Itt a minimális alaptõke egymilliárd forint, amelyet nyilvánvalóan Bokros Lajos igénybe fog venni.

A másik: én úgy gondolom, hogy a lehetetlen életkörülményeket, az ország lakosságának teljes kiszolgáltatottságát kellene megszüntetni, és gátat kellene vetni az olyan elképesztõ magatartásnak, hogy például a Postabank esetében egy magánkézbe adott bankot akarnak közpénzekbõl kistafírozni.

Én úgy gondolom, igen tisztelt Petõ Iván, ne hivatkozzék ön a Kisgazdapártra, hiszen az önök jogelõdjei, a jelenlegi MSZP-s, SZDSZ- es kormány jogelõdje volt az, amely a Kisgazdapártot a legvadabb kommunista eszközökkel... (Zaj a bal oldalon.) megsemmisítette. Ne tessék koalícióra lépni az MSZP-vel, és akkor nem fogunk erre hivatkozni! Tehát én úgy gondolom... (Az elnök kikapcsolja a felszólaló mikrofonját.)

(16.00)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage