Szekeres Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Tisztelt Képviselõtársaim! Azt gondolom, amirõl Petõ Iván beszélt, mindenki számára egyértelmû és egyértelmû politikai állásfoglalást is kíván. Nevezetesen, ha vannak társadalmi konfliktusok - és egy átalakulásban mindig adódnak -, azokat tárgyalásos úton, békés eszközökkel oldja-e meg egy politikai intézményrendszer, nevezetesen a kormányzat vagy az Országgyûlés, vagy pedig ezen túllépõ eszközökkel.

Ma már volt arról szó, hogy mind a két kormánypárt a tárgyalásos megoldások híve. Meg kell azonban sajnálattal állapítanom, hogy az ellenzéki pártok némelyike részérõl ilyen egyértelmû állásfoglalás nem hangzott el. Ezt azért tartom nagyon sajnálatosnak, mert meg vagyok arról gyõzõdve, hogy a magyar parlamentarizmus szempontjából ez egy kulcsfontosságú kérdés.

Végül mindarra, ami itt a mai nap során a napirend elõtti vitákban e kérdés körül zajlott, engedjék, meg, hogy elmondjak egy kínai közmondást. (Zaj. - Dr. Torgyán József: Egy szovjetet inkább!) Ha egy okos és egy buta ember vitatkozik, ki bírja tovább idegekkel? A buta ember. Miért? Mert a buta ember minden okos érvre tud butaságot mondani, de az okos ember nem tud minden butaságra okos érvet mondani.

Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage