Medgyasszay László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Négy rövid észrevételt szeretnék tenni Petõ Iván frakcióvezetõ úr napirend elõtti felszólalásához. Az egyik az, hogy rendkívül örülök annak mindig, amikor valaki a demokrácia érdekében szót emel. Én csak azt sajnálom, hogy ha kicsit visszatekintünk bizonyos eseményekre - ki sem merem mondani, hogy milyen eseményre -, akkor Petõ Iván megsértõdik és a szememre hányja. (Lányi Zsolt: Legyél bátrabb!) A néhány évvel ezelõtti demonstrációra gondolok, az útelzárásra.

A másik, amit mondani szeretnék, hogy teljesen egyetértek: nem kell az alkotmányos rendet felborítani - nem szabad! Õriznünk kell az országban a politikai stabilitást, hiszen egy év múlva úgyis lesznek választások, és akkor ezt a kormányt demokratikus úton le tudjuk váltani, mindkét pártjával együtt. (Derültség a kormánypárti sorokban.) Reménységem szerint, hozzáteszem - ne tessék nevetni rajta -, ezt a jelzõ nélküli kormányt le fogjuk váltani.

A harmadik pedig az, amire több helyen felhívtam a figyelmet, nem itt a parlamentben, hanem a gazdák között, hogy ne engedjék a szalámizást az érdekképviseletben. Petõ Iván nagyon jól rámutatott arra, hogy ha egy érdekképviselet eltér a többi érdekképviselet magatartásától, törekvéseitõl, bizony, könnyen a megosztás sorsára juthat.

Egyetértek - ha Petõ Iván úgy gondolta - azzal az üzenettel, hogy kérem a kiskõrösieket, hogy továbbra is együtt haladjanak a többi agrár érdekképviselettel. Mert akkor azt a szalámizást, amely ebben az országban olyan divat már 60-70 éve, elkerülhetik.

Köszönöm Petõ Ivánnak, hogy lehetõvé tette, hogy ezeket a gondolatokat elmondjam, és kérem azt, hogy mindig, a múltra és a jövõre vonatkozóan is álljon ki a demokratikus elvek mellett. Köszönöm. (Taps az ellenzéki sorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage