Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy az Országos Magyar Vadkamaráról szóló törvényjavaslatot Deutsch Tamás és Kósa Lajos képviselõtársaink, Fidesz, visszavonták.

Ugyancsak visszavonta dr. Torgyán József az országgyûlési képviselõk becsületének és jó hírnevének védelmérõl szóló országgyûlési határozati javaslatát.

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy az Országgyûlés elnöke visszautasította dr. Torgyán Józsefnek Lamperth Mónika képviselõ asszony megtévesztõ tényállításával kapcsolatban benyújtott, továbbá Horn Gyula és Petõ Iván országgyûlési képviselõk valótlan tényállításának megállapításával kapcsolatban benyújtott országgyûlési határozati javaslatait. Az Országgyûlés elnöke úgy ítélte meg, hogy e határozati javaslatok nem felelnek meg a Házszabály 97. § (1) bekezdésében foglaltaknak, vagyis tárgyalásra és határozathozatalra nem alkalmasak. A visszautasítással egyben eleget tett az Országgyûlés elnöke a Házszabály 19. § (1) bekezdésében foglalt kötelezettségének is, ami szerint az elnök gondoskodik az Országgyûlés tekintélyének megóvásáról. Mindezekbõl következõen nincs mód arra, hogy az elõterjesztõ a Házszabály 46. § (2) bekezdése alapján indokolja elõterjesztését.

Tisztelt Országgyûlés! Dr. Kelemen András képviselõtársunk, Magyar Demokrata Fórum, önálló indítványt nyújtott be a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. számú törvény módosítására T/4073. számon.

Megadom a szót dr. Kelemen András képviselõ úrnak az önálló indítvány szóbeli megindoklására.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage